LoU Basketissa on juniorioukkueita eri ikäisille tytöille ja pojille alkaen 2014-17 syntyneiden nappulakoriksesta, jossa opitaan koriksen alkeita, mutta myös leikitään ja liikutaan iloisessa joukossa. Harjoitusajat ja joukkueenjohtajan yhteystiedot näet kunkin joukkueen omalta sivulta.

Ilmoittaudu mukaan koripalloon alla olevasta painikkeesta, niin olemme sinuun yhteydessä. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua mukaan soittamalla suoraan joukkueenjohtajalle, jonka yhteystiedot löydät a.o. joukkueen tiedoista.

Koris on helppo aloittaa, sillä tarvitset aluksi vain sisäpelivarusteet (shortsit, t-paita ja sisäpelikengät). Jotta lajin kokeilu onnistuisi helposti, ensimmäiset 4 harjoituskertaa ovat veloituksettomia.

Nappulat jatkuvat keväällä viikolla 3 (to 21.1.2021) ja päättyvät viikolla 15 (la 17.4.2021). Nappuloilla on lomaa talvilomaviikko 8 (22.-26.2.2021).

Kausimaksu on kevätkaudelta 75€, josta S-ryhmän asiakasomistajaperheet saavat 5€ alennuksen.

3LoU Basketin järjestämät iltapäiväkerhotyyppiset koripallokoulut jatkuvat viikolla 2 (18.1.2021)

Koripallokoulun paikat ja ajat löytyvät ilmoittautumislinkin takaa alasvetovalikosta. Osallistumismaksu kevätkaudelta on 75 € (josta S-ryhmän asiakasomistajaperheet saavat 5€ alennuksen) sisältäen mukavien liikuntahetkien lisäksi paidan, koripallon sekä Sporttiturva-vakuutuksen.

Koulupäivän jälkeinen koripallokoulutoiminta tapahtuu lapsen omalla lähikoululla kerran viikossa. Lisäksi tarjoamme koripallokouluihin osallistuville mahdollisuuden käydä kahden kuukauden ajan LoU Basketin joukkueiden harjoituksissa veloituksetta.

Uudistuneissa koripallokouluissa lapset pääsevät harrastamaan monipuolisesti eri liikuntalajeja, pääpainon ollessa lasten motoristen taitojen kehittämisessä. Koripallon lisäksi kerhoissa pelataan muitakin monipuolisia pallopelejä, leikitään liikuntaleikkejä sekä pelataan viitepelejä, temppuillaan ja harrastetaan liikuntaa laaja-alaisesti.

Koripallokoulujen ohjaamisesta ja sisällöstä vastaavat LoU Basketin koripallokouluvastaava Laura Manni ja valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen.

Tästä pääset kirjautumaan Lohjan Urheilijoiden jäsenpalveluun

Haluatko olla vaikuttamassa ja kehittämässä seuran toimintaa? Liitty Lohjan Urheilijoiden jäseneksi ja tule vaikuttamaan!

Haluatko tukea seuran toimintaa pienellä tai suuremmalla summalla? Liity kannattajajäseneksi Lohjan Urheilijoihin!

Kesällä kasvaa koripalloilijoita

Maanantai 18.5.2020 klo 9:09 - Marko Pitkäranta

Kesällä kasvaa koripalloilijoita

”Kehittyminen on kiinni omasta halustasi ja innostuksestasi harjoitteluun.”

”Jos haluat tulla hyväksi heittäjäksi, sinun täytyy tehdä se omalla ajallasi. Sinun on harjoiteltava jatkuvasti ja ennen kaikkea TEHOKKAASTI.”

Nuo ovat lainauksia tasan 30 vuotta sitten C-ikäisenä omalta juniorivalmentajaltani saamastani kesäharjoitteluohjeesta. Koripallo on pelinä kehittynyt vuosikymmenten aikana huimasti, mutta samat perusasiat ja harjoittelun perusteet pätevät edelleen.

Kesä on kehittymistä tavoittelevan koripalloilijan kulta-aikaa, varsinkin henkilökohtaisen taidon osalta. Kesällä, kun treenaaminen on helppoa myös pihalla, ja aikaakin yleensä on, pystyt halutessasi kehittämään itseäsi ja ottamaan kiinni tai jättämään jälkeesi pelikavereita ja -vastustajia. Näinä epävarmoina korona-aikoina asia vielä korostuu, kun varmuutta joukkueharjoittelusta ja syksyn peleistäkään ei ole.

Mutta kaikki riippuu ennen kaikkea tuosta tämän kolumnin ensimmäisestä lauseesta. Intohimo ja palo treenaamiseen ja kehittymiseen pitää lähteä itsestäsi. Kun tekeminen on mieluista, sen tekee myös kunnolla. Löysä ja puolivillainen tekeminen ei vie eteenpäin.

Oma ikäpolveni kasvoi aikaan, jolloin koulun jälkeen ja kesälomalla mentiin ulos ja keksittiin tekemistä, ei ollut kännyköitä ja tietokoneetkin vasta tekivät tuloaan. Usein se tekeminen oli jotakin liikunnallista pelaamista – katulätkää, futista, keinupalloa, kymmenen tikkua laudalla jne.

Asuimme omakotialueella, pihakadulla, jossa on 17 taloa. Meistä lapsista toistakymmentä pelasi jossakin vaiheessa korista seurassa, ja se näkyi ja kuului. Meillä oli yhteinen kori ja parhaimmillaan myös kivituhkapohjainen koriskenttä. Pelasimme jopa korttelipelejä naapurikatujen lapsia vastaan. Pallo sai kyytiä päivittäin, välillä talvellakin. Joskus iltayhdentoista jälkeen joku isä tai äiti saattoi tulla huomauttamaan, että nyt tulee niin kova pompotuksen ääni asfaltista, ettei saa nukuttua.

Kaksi Ahmatien kasvattia sekä yksi naapurikadulta säännöllisesti meidän katupeleihin osallistunut poika pelasivat myöhemmin Korihaiden liigajoukkueessa. Naapurikatuja vastaan käydyissä otteluissa tuomarina toiminut ikätoverini vihelsi muutaman vuoden Korisliigaa.

Oma peliurani ei vienyt kolmosdivaria korkeammalle, mutta rakkaus lajiin on säilynyt. Vielä nykyäänkin, jos on tylsää, haluan tuulettaa pääkoppaani tai vain olla hetken rauhassa ajatuksineni, voin ottaa pallon ja mennä kotipihalle heittelemään. Rentouttavaa.

Koris on joukkuepeli, mutta joukkue koostuu yksilöistä ja heidän henkilökohtaisista taidoistaan. Joukkueharjoituksissa sinusta voi tulla ihan ok koripalloilija. Mutta jos haluat olla hyvä tai todella hyvä, pitää töitä tehdä omalla ajalla. Pallo on kaveri, joka ei ikinä kieltäydy, kun pyydät pelaamaan. Kesä on edessä. Voit itse päättää, miten sen hyödynnät.

Marko Pitkäranta

Avainsanat: kesä, koripallo, harjoittelu

Lisää kirjoituksia