Uutiset

LoU Basketin kausi poikkeusoloista huolimatta onnistunut

29.04.2020

LoU Basketin kausi 2019 - 2020 ennen koronaa

LoU Basketin joukkueiden kausi ennen Suomen Koripalloliiton torstaina 12.3.2020 ilmoittamaa kauden pysäyttämistä oli niin urheilullisesti kuin harjoituksellisten toimintatapojen ja yhteisöllisyyden kannalta onnistunut. ”Kauden aikana tuotiin poikajunioreiden harjoitteluun pelaajapolkumalli, jonka tarkoituksena oli luoda jokaiselle sopiva ja monipuolinen harjoitteluympäristö. Mielestäni tässä onnistuttiin ja uskon, että tämä harjoittelumuoto oli osaltaan vaikuttamassa siihen, että U14 -pojat pelasivat SM-sarjassa loistavilla otteilla.” kertoo Valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen ja jatkaa ”Lisäksi tiistaisin Kisakallion Susi Training Centerissä tapahtunut koko seuran yhteisharjoittelu fysiikkaharjoitteluineen oli ennen kaikkea tärkeä ja mukava tapahtuma yhteisöllisyyden lisäämiseen, mutta vei pelaajia myös samalla eteenpäin urheilijan polulla. Joukkueiden toiminnan osalta kaikilla seuran ryhmillä oli mahtava tekemisen meininki. Saatiin urheilullista menestystä ja nähtiin mahtavia kasvutarinoita kauden aikana.”

Lasten koripalloa, elämyksiä, kokemuksia ja hymyjä
Nuorimmissa ikäluokissa vuonna 2012 syntyneet seuran supermikrotytöt ja -pojat pelasivat alueen sarjoissa. Näiltä ryhmiltä saatiinkin nähdä hienoja turnaustapahtumia, onnistumisia sekä ennen kaikkea paljon iloa ja hymyjä. Mikropoikien vuonna 2011 syntyneiden joukkueet pelasivat hienosti eteläisen alueen 1. ja 3. divisioonassa ja kävivät yhdessä ensimmäistä kertaa kahden päivän turnauksessa Perniössä. Mikrotyttöjen vuonna 2011 syntyneiden joukkue esitti mahtavia otteita, kun se kävi hakemassa hienojen peliesitysten jälkeen hopeamitalit kovatasoisen Ricoh -turnauksen kilpasarjasta. Lisäksi tytöt osallistuivat 2010 -syntyneiden mikrotyttöjen joukkueen peleihin 2. ja 3. divisioonassa yhdessä vanhempien mikrotyttöjen kanssa. Vuonna 2010 syntyneiden mikropoikien joukkue pelasi hienosti napsien voittoja eteläisen alueen 3. divisioonassa.
 

Mini-ikäisissä junioreissa vuonna 2008 syntyneet pojat pelasivat 3. divisioonaa ja pääsivät mukaan pelaajapolkuharjoituksiin yhteisharjoituksissa U13 -poikien kanssa. Vuosina 2008 ja 2009 syntyneiden minityttöjen joukkueet pelasivat huikeilla otteilla eteläisen alueen 1. divisioonaa ja kumpikin ryhmä oli menossa vahvasti kohti aluefinaaleja, loistavaa pelaamista mimmeiltä! Lisäksi on mainittava tietenkin 08 -tyttöjen Salon AND1-turnauksen kilpasarjan voitto. Kevään ehkä paras kokemus koko seuraa ajatellen oli, kun LoU Basketin jokainen mikro- ja mini-ikäisten joukkue osallistui Perniön OP-Pikkujättiturnaukseen. Siinä oli sitä yhteisöllisyyttä kerrakseen.
 

Nuorissa huikeita kasvutarinoita, pelaajapolku ja pelaajia nuorten SM-sarjoissa
Vanhempien poikaikäluokkien osalta kausi toi paljon uutta, kun seurassa aloitettiin pelaajapolkukokeilu. Kokeilu onnistui hyvin, kun U14 pojat saavuttivat kovasta eteläisen alueen karsinnasta SM-sarjapaikan ja napsivat siellä voittoja. Pojat pystyivät kamppailemaan SM -sarjassa tasaisesti, vaikka loukkaantumiset haittasivatkin parhaan tuloksen saavuttamista. Lisäksi U14 -pojat pelasivat eteläisen alueen 1., 2. ja 3. divisioonan pelejä.
  

U13-tytöt pelasivat 2. ja 3. divisioonissa eteläisellä alueella. Varsinkin kevään pelit 3. divisioonassa olivat lupauksia antavia. Kun vielä syksyllä voitettiin vain yksi peli, niin keväällä alkoi voittoja tulla. Kaiken kaikkiaan hienoa kasvua mimmeiltä kauden aikana.
 

B-junioreissa U15-pojat osallistuivat ikäluokkansa SM-sarjaan eli Robert Petersen Cupiin. Yhdellä sarjan lyhyimmistä kokoonpanoista joukkue kuitenkin keräsi hienosti syyskaudella taistellen kaksi voittoa. Eteläisen alueen 3. divisioonassa esiintyneet U16-pojat pelasivat hyviä otteluita ja tärkeimpänä oli pelaajapolun mukaisesti kehittää jokaista yksilöä henkilökohtaisesti. Tässä onnistuttiin. A-pojat pelasivat eteläisen alueen 2. divisioonaa ja pelaajat osallistuivat myös miesten joukkueen harjoituksiin. Tyttöjen puolella U16-tytöt osallistuivat syksyllä eteläisen alueen 2. divisioonan voittaen sen puhtaalla pelillä. Hyvien otteiden jälkeen kevääksi siirryttiin pelaamaan 1. divisioonan pelejä, joissa joukkue esittikin mallikasta pelaamista. U19 -tyttöjen joukkue pelasi myös 1. divisioonaa ja molemmat joukkueet olivat matkalla kohti aluefinaaleja. A-Tyttöjen joukkue sai myös mukavan vahvistuksen, kun Torpan Pojissa U19 SM-sarjaa pelaava Ilona Manni palasi kaksoislisenssillä pelaamaan kasvattajaseuraansa, jonka lisäksi seuran kasvateista Julia Koivisto harjoitteli ryhmän mukana pelaten U17 ja U19 SM-sarjaa niin ikään ToPossa. B-tyttöikäinen Sanni Tikkanen sai kutsun 16-vuotiaden maajoukkueeseen ja pelasi samalla myös kaksoislisenssillä U17 SM-sarjaa Torpan Pojissa.
 

Naisten joukkue pelasi eteläisen alueen 3. divisioonaa ja selvitti tiensä kevään ylempään loppusarjaan. Miesten joukkue taas voitti 19 ottelua putkeen 3. divisioonassa ja oli vahvasti tuloksella 19/1 matkalla 2.divisioonaan. Naisten harrasteryhmä Lady LoU pelasi eteläisen alueen kuntosarjassa.

 

”Kaiken kaikkiaan ja kaikesta huolimatta kausi 2019-2020 oli siis hyvä ja menestyksekäs LoU Basketin joukkueilla. Asioita sekä toimintakulttuuria saatiin taas vietyä eteenpäin, pelaajamäärät kasvoivat ja urheilullisestikin otettiin askel eteenpäin. Nyt onkin hyvä aika lyödä kausi 2019-2020 lukkoon (SE OLI SIINÄ) ja kääntää katseet jo kohti tulevaa koronan jälkeistä aikaa.” päättää Aleksi Iltanen kauden yhteenvedon.
 

 

Koristerveisin ja kohti tulevaa kautta 2020 - 2021

Lohjan Urheilijat Ry / LoU Basket

19.08.2020LoU Basket kauden 2019-20 palkitut
22.05.2020LoU Basketin päävalmentajat valittu
29.04.2020LoU Basketin kausi poikkeusoloista huolimatta onnistunut
27.01.2020Mikrotytöt hopealle Ricoh-turnauksessa
30.12.2019Uudet nettisivut avattu
18.12.2019Sanni Tikkanen maajoukkueleirille
18.12.2019U14 pojat SM-sarjaan